Lettertypes & Teksten - Klantenportaal IT-Connects

Ga naar de inhoud
Wat is het beste lettertype om te gebruiken op je website? Hoe weet je zeker dat het lettertype ook goed zichtbaar is voor iedere bezoeker? In dit artikel laten we zien welke lettertypes het meest gangbaar zijn en hoe je zeker weet dat het lettertype veilig gebruikt kan worden.

Web safe fonts, web fonts en Google fonts
Vroeger was het noodzakelijk om een zogenaamd “web safe font” te gebruiken. Zoals Arial of Verdana. Dit zijn standaard lettertypes die vrijwel iedereen op zijn computer heeft staan. Gebruikte je vroeger een lettertype dat niet op de computer van de bezoeker was geïnstalleerd, dan werd deze niet weergegeven.

Tegenwoordig is het echter meer gangbaar om het gebruikte lettertype als webfont aan een website toe te voegen. “Web safe fonts” worden meer als “fall back” gebruikt, voor als er iets misgaat bij het laden van de webfonts.

Google fonts
Google fonts zijn het meest gebruikte web font.  Deze zijn gemakkelijk aan je website toe te voegen door een simpel script in de header te gebruiken.
Soms leidt de inhoud af ten nadele van de vormgeving, daarom gebruiken we Lorem ipsum!

Dus bij het ontwerp van uw website zullen wij altijd beginnen met Lorem ipsum teksten te plaatsten. Nadat u het ontwerp heeft goedgekeurd zal definitieve tekst worden geplaatst. Uiteraard moet u deze wel aanleveren.

De definitieve tekst die u heeft aangeverd zullen wij, zoals u heeft aangeleverd, overnemen. Uw aangeleverde tekst zal dus niet gecontroleerd worden.

Indien u niet helemaal zeker bent of u tekst grammaticaal juist is, mag u met ons contact opnemen op via de bovenstaande button of zoek gaan naar een tekstschrijver.
Heeft u ondanks de mogelijkheden op deze Service- & Helpdesk  nog vragen
dan mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Service- & Helpdesk IT-Connects
Postbus 155
4940 AD Raamsdonksveer (NB)

+31 (0)162 - 744144
+31 (0)162 - 744145  (helpdesk)

servicedesk@it-connects.nl
© 2022 - IT Connects - Alle rechten voorbehouden.
IT Connects is een handelsnaam van BM Forces B.V. gevestigd te Geertruidenberg
Terug naar de inhoud